Olen ollut vasta vähän aikaa kasvissyöjä, mutta tarkoitus on jatkaa kasvissyöntiä myös raskauden aikana. Olen ovo-laktovegetaristi eli syön maito- ja munatuotteita. En kuitenkaan osta kaupasta juustoa tai maitoa vaan käytän aamiaismurojen kanssa soijamaitoa ja leivän päällä pelkkää kasvisrasvalevitettä. Koulussa syön sitten päivän pääaterian eli kasvisruokaa. Yritän valita aina vegaanisen vaihtoehdon, mutta syön myös ruokaa, jossa on kermaa, juustoa, maitoa tai munia. En kuitenkaan syö lihaa. Tosin tuokin vaihtelee, koska olen kasvissyönnissä niin alussa. Eli esim. riistaa voin maistaa. Ehdottomasti kiellettyjen listalla ovat kana, nauta, sika, lohi ja tonnikala. Mieluummin kuitenkin syön esim. tonnikalasalaattia kuin heitän sen roskiin. Eli jos jokin lihatuote on mieheltäni jäänyt jääkaappiin eikä itse sitä syö ennen kuin se menee pilalle (asuu tällä hetkellä eri paikkakunnalla), voin sen syödä. Pääasia on, että minun takiani ei ole eläimiä tapettu.

Vegaaniliiton sivuilta kopioin tietoa raskausajan kasvisruokavaliosta:

"Raskauden aikana lähes kaikkien ravintoaineiden tarve kasvaa. Odottava äiti tarvitsee ravinnostaan esimerkiksi enemmän kalsiumia, proteiinia ja foolihappoa. Monien ravintoaineiden imeytyminen kuitenkin tehostuu raskauden aikana. Energiantarve ei raskausaikana kasva paljon. Itse asiassa kaikki ylimääräiset ravinteet on pakattava noin 300 kilokaloriin päivässä. Kasvispohjaisissa ruokavalioissa on runsaasti rautaa. Raskausajan jälkipuoliskolla naisten raudan tarve on kuitenkin erittäin suuri ja rautavalmisteet saattavat olla tarpeen ruokavaliosta riippumatta. Lisäraudan tarpeesta saa ohjeita neuvolasta. Proteiinin tarve kasvaa raskausaikana noin 20 prosentilla, mutta tarpeen voi helposti täyttää kuluttamalla runsaasti proteiineja sisältäviä elintarvikkeita, kuten kokojyväviljaa, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä. D-vitamiinia on useissa ruoissa vain niukasti, ellei sitä ole niihin erikseen lisätty. Elimistössä syntyy D-vitamiinia auringonvalon vaikutuksesta, mutta varsinkin talvella raskaana olevien naisten kannattaa syödä D-vitaminoituja ruokia. B12-vitamiinin riittävän saannin turvaaminen raskauden aikana on erittäin tärkeää. Sitä ei saa luotettavasti mistään kasvikunnan tuotteesta, joten raskaana ollessaan olisi hyvä käyttää B12-vitamiinilisiä tai vitaminoituja ruokia päivittäin."

Vegaaniliiton raskausesite, jossa paljon tietoa esim. vitamiineista.

Yleisesite kasvissyönnistä ja veganismista. Käsittelee kasvissyöntiä ravitsemuksen, raskausajan ja lasten, urheilun ja fennoveganismin osalta.

Ajatuksena on, että lapsikin söisi kasvisruokaa ainakin aluksi. Mieheni on kuitenkin sekasyöjä, joten tuskin pääsemme kompromissiin ja luultavaa onkin, että myös meidän lapsi/lapset syövät tulevaisuudessa lihaa.