Pitää varmaan tähän ensimmäiseksi heti kertoa mielipiteitäni synnytyksestä. Haluan ehdottomasti suunnitellun sektion, en voisi kuvitellakaan alatiesynnytystä. Tähän on aika monia syitä. Ensinnäkin haluan pitää kontrollin itselläni. Alatiesynnytyksessä on täysin kätilöiden ja lääkäreiden armoilla ja tietysti myös vauvan eli ei itse pysty päättämään, milloin se sieltä syntyy. En hirveästi pelkää alatiesynnytystä, mutta en tietenkään haluaisi kokea sitä kipua. Ja mitä jos kesken synnytyksen tuleekin hirveä paniikkikohtaus eikä ole vielä valmis synnyttämään? Ja siis mun mielestä alatiesynnytys on täysin äidin kidutusta. Jos miehet joutuisivat synnyttämään niin siitä olisi jo aikaa sitten tehty täysin kivuton tapahtuma. Ja siis luulisi, että jos nykyään osataan tehdä vaativia leikkauksia, siirtää toisen ihmisen elimiä ja jopa jäseniä toiselle niin tällainen arkipäiväinen tapahtuma kuin synnytys osattaisiin hoitaa kivuttomasti. Erilaisista kivunlievitystavoista huolimatta olen ymmärtänyt, että aika usein tai joskus (tarkkoja tilastoja en tiedä) kivulle ei ehditä tehdä mitään. Eli sitten mennään luomuna. Kuinka moni mies suostuisi ikinä sellaiseen?

Yksi asia mikä myös häiritsee, on kätilöt ja lääkärit. Olen aktiivisesti seurannut Sairaala-sarjaa, jossa aika usein näytetään synnytyksiä. Hoitohenkilökunta ei mielestäni osaa alkuunkaan suhtautua synnyttävään äitiin niin kuin pitäisi. Kipua vähätellään esim. "nyt vähän nipistää", kun työnnetään puudutusneula alapäähän tai runnotaan imukuppi sisään ja nainen vaan kiljuu kivusta. Onko sellainen sitten luonnollista? Lisäksi tapahtumista ei kerrota tarpeeksi eikä äitiin keskitytä vaan äitiä pidetään jonain synnytyskoneena. Ylipäänsä en koe alatiesynnytystä inhimillisenä tapana saattaa uusi ihminen maailmaan.

Olen jonkin verran lukenut keskustelufoorumeita. Ymmärrän kyllä, että siellä kerrotut jutut saattavat olla liioiteltuja ja negatiivisista kokemuksista kerrotaan enemmän kuin positiivisista. Mutta silti "pieleen menneet" synnytykset kauhistuttavat. En halua ottaa riskiä, että kuuluisin siihen mahdollisesti pieneen joukkoon ja kokisin jotain vastaavaa. Ymmärrän tietysti myös sen, että aina ei voi itse päättää kaikesta ja voi olla ihan mahdollista että oman lapseni kanssa päädynkin alatiesynnytykseen esim. kiireen taki tms. Lisää synnytysmielipiteitä seuraavissa postauksissa.